Článek

Advent = čekání na příchod

Profilová fotka

Mgr. Ivana Sekaninová

Vytvořeno:

Spoluautoři:

Děti ze 2. B moc dobře vědí, na čí příchod čekáme! A protože čekání bylo dlouhé, tak jsme si ho zpříjemňovali různými činnostmi.

Každé ráno jsme se setkali u adventního věnce, poslali si jiskřičku, která prozáří naše srdíčka, učili se nové koledy a letos jsme se naučili i jeden vánoční spirituál. Abychom mohli zpěv doprovázet, vyrobili jsme si i hudební nástroj – štěrchátko. Pak nás v adventním kalendáři čekalo malé překvapení. Jednou to byla nová koleda, jindy vyrábění ozdoby na stromeček, vločky, andílka, pracovní list s vánoční tématikou… Také si každý postupně dokreslil a vybarvil Adventní knížku s vánočním příběhem.

Adventní období ve třídě vyvrcholilo poslední školní den před prázdninami, kdy jsme měli ve třídě generálku na „Štědrý večer“. Naposled jsme se sesedli u adventního věnce, poslechli si příběh o Ježíškovi a zazpívali koledy. Pak jsme ochutnali cukroví, které děti přinesly a už nás čekaly dárky pod stromečkem od Ježíška i od kamarádů. Krásnou tečkou byla návštěva farního kostela s Bruntálským mechanickým betlémem, kterým byly děti nadšené. Prohlídka byla doplněna průvodním slovem správce betléma pana Peschkeho. A měli jsme štěstí, že byl náhodou přítomen i jeden z tvůrců betléma, pan Nedomlel mladší. Na zpáteční cestě jsme si prohlédli svátečně vyzdobené náměstí a dali si punč. 

Galerie